آیا نگهداری ارزهای دیجیتال در صرافی بایننس مشکل ساز است؟
صرافی بایننس (Binance) در حال حاضر یکی از پرکاربردترین و شناخته شدهترین صرافیها برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. اما سوال مهم این است که آیا نگهداری ارزهای دیجیتال در صرافی بایننس مشکل ساز میشود یا خیر؟ امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از سرمایه گذاران برای راحتی در معاملات، رمزارزهای خود را نیز در کیف پول بایننس نگهداری میکنند. ما در این مقاله به مبحث امنیت نگهداری ارز دیجیتال در بایننس خواهیم پرداخت. پس اگر با این صرافی آشنا هستید و از آن برای معاملات و نگهداری رمزارزهای خود استفاده میکنید با ما همراه باشید.
- معرفی صرافی بایننس
- آیا کیف پول بایننس دارای امنیت است؟
- صرافیها مکانی برای انجام معاملات هستند
- دارایی ارزهای دیجیتال را در کجا نگهداری کنیم؟
- ایمنسازی حساب بایننس در ۷ مرحله
معرفی صرافی بایننس
صرافی بایننس در سال ۲۰۱۷ توسط Changpeng Zhao معروف به «CZ» جهت انجام معاملات ارزهای دیجیتال تاسیس شد. این شرکت در ابتدا در چین مستقر بوده ولی چندی بعد به دلیل افزایش قوانین و مقرراتی در حوزه ارزهای دیجیتال مقر خود را به خارج از چین منتقل کرد. این صرافی به دلیل کارمزد و هزینههای کم، نقدینگی بالا و رابط کاربری ساده به سرعت به یکی از محبوبترین صرافیهای رمزارز تبدیل شد. بایننس همچنین از معاملات مربوط به بیش از ۵۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی میکند. از ماه آوریل سال ۲۰۲۱ نیز بایننس از لحاظ حجم معاملات به عنوان بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در جهان شناخته شده است. این پلتفرم دارای استانداردهای ایمنی با معماری چندلایه است و توان پردازش بالایی را با ظرفیت حدود ۱.۴ میلیون سفارش در ثانیه ارائه میدهد. رمزارز بومی صرافی بایننس BNB نام دارد.

آیا کیف پول بایننس دارای امنیت است؟
بایننس نیز قطعا مانند پلتفرمهای معتبر دیگر امنیت خود را جدی گرفته و یک بستر عالی و ایمن جهت معاملات ارزهای دیجیتال ارائه داده است. اما علیرغم امنیت هر بستر معاملاتی، به هر حال باز هم مورد هدف حمله هکرها میباشد. بنابراین نگهداری داراییها در آن ریسکهایی را به دنبال خواهد داشت.
گرچه ممکن است انجام معاملات از امنیت بالایی برخوردار باشند اما این ویژگی دال بر ایمنی قطعی نگهداری ارزهای دیجیتال در حساب کاربری نیست. «CZ» مدیر عامل شرکت بایننس اعلام کرد که هکرها از طریق انواع تکنیکها در تاریخ ۷ می ۲۰۱۹، ۴۰ میلیارد دلار بیت کوین از صرافی بایننس به سرقت برده اند. این موضوع نشان میدهد که صرافیها مکان مناسبی برای نگهداری داراییهای دیجیتال نبوده و بهترین راه جهت نگهداری رمزارزها برای یک سرمایه گذار، کیف پول سخت افزاری میباشد.
دلیل دیگر اینکه به شما پیشنهاد میکنیم داراییهای دیجیتال خود را در صرافی نگهداری نکنید مسدودی حساب هاست. بسیاری از افراد مخصوص افرادی که با آی پی ایران وارد صرافی بایننس میشوند دچار مسدودی حساب میگردند. دلیل این مسئله تحریم ایران بوده و صرافی بایننس تابع قوانینی است که ایالات متحده آن را وضع کرده است. بسیاری از مردم تصور میکنند که در صورت مسدودی حساب میتوانند طی ارتباط با پشتیبانی وب سایت، درصدد برطرف کردن مسدودی حساب برآیند؛ اما این مشکل همیشه قابل اصلاح نبوده و ممکن است داراییهای افراد از دست برود. به همین دلیل افرادی که در ایران زندگی میکنند برای وارد شدن به بایننس از فیلترشکن استفاده میکنند.
صرافیها مکانی برای انجام معاملات هستند
بهتر است از صرافیهای ارز دیجیتال صرفا جهت انجام معاملات استفاده شود. از آن جایی که بایننس در این خصوص خدمات بسیار ویژهای را ارائه میدهد، کاربران میتوانند به سادگی پس از هر معامله وجوه خود را از این صرافی برداشت کرده و آن را به کیف پولهای نرم افزاری و یا سخت افزاری انتقال دهند. البته همان طور که میدانید انتقال رمزارزها از کیف پول به صرافی و بالعکس دارای کارمزد بالاتر و سرعت انتقال پایینتری است، پس که اگر قصد ترید و انجام معاملات روزانه را دارید میبایست مقداری از وجوه خود را در صرافی ذخیره کنید تا بتوانید به سرعت و با دسترسی راحتتر به معاملات بپردازید.

ارزهای دیجیتال را در کجا نگهداری کنیم؟
در حال حاضر استفاده از کیف پول سخت افزاری جهت نگهداری رمزارزها (مخصوصاً اگر صاحب مقدار زیادی رمز ارز هستید) ایمنترین و عاقلانهترین راهکار میباشد.
کیف پول سخت افزاری و مهمترین مزایا و معایب آن
کیف پولهای سخت افزاری دستگاههایی مشابه فلش مموری و مخصوص نگهداری ایمن ارزهای دیجیتال هستند. این کیف پولها دارای اندازه بسیار کوچک بوده و حتی در جیب و یا کیف پول شما جا میشوند. اگر صاحب مقدار قابل توجهی ارز دیجیتال هستید، به شما پیشنهاد میکنیم حتما از این نوع کیف پولها استفاده کنید زیرا کیف پول سخت افزاری هک نمیشود و در نتیجه بهترین روش ذخیره میباشد. تنها چیزی که باید در مورد آنها رعایت کنید نگهداری صحیح جهت جلوگیری از خرابی و یا مفقودی است.
مهمترین مزیت کیف پول سخت افزاری امنیت بالای آن است و حتی اگر کامپیوتر شما با بدافزار و ویروس هم آلوده شده باشد، میتوانید معاملات خود را انجام دهید. اما این نوع کیف پول دارای معایبی نیز هست که مهمترین آن هزینه کارمزد بالا و سرعت پایین نقل و انتقالات آن نسبت به کیف پولهای نرم افزاری یا نگهداری در کیف پول صرافیها جهت انجام معاملات است. نکته مهم در خصوص کیف پولهای سخت افزاری پشتیبان گیری از گذر واژه و همین طور یادداشت آن در جای مطمئن و امن است؛ زیرا فراموشی گذرواژه ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
با توجه به نکات مذکور، همچنان افراد بسیاری داراییهای دیجیتال خود را در صرافی بایننس و یا دیگر صرافیها ذخیره میکنند. بنابراین در ادامه قصد داریم مواردی را جهت ایمنسازی حساب بایننس ارائه دهیم تا حدالامکان از هک و یا مسدودی حساب جلوگیری گردد.
ایمنسازی حساب بایننس در ۷ مرحله
موضوع امنیت همیشه در اولویت صرافی بایننس قرار داشته است. به همین دلیل غیر از ارائه بستری امن توسط توسعه دهندگان این پلتفرم، کاربران آن نیز میتوانند به امنیت حساب کاربری خود بیافزایند.
در این بخش چند مرحله ساده امنیتی به همراه عادات خوبی که باید در حین کار با بایننس به خاطر بسپارید را برای شما شرح خواهیم داد. همان طور که میدانید صنعت بلاکچین به سرعت در حال رشد است، بنابراین ایجاد یک فضای امنتر به نفع همه کسانی خواهد بود که در این حوزه فعالیت میکنند.

استفاده از یک رمز عبور قوی جهت ورود به حساب بایننس و تغییر مداوم آن
این راهکار در عین حال ساده اما یک گام اساسی جهت امنیت حساب بایننس شماست. اصولا باید از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد برای هر یک از حسابهای اینترنتی استفاده کرد. این امر در خصوص ارزهای دیجیتال نیز صادق است. این گذرواژهها در حالت ایده آل باید حداقل از هشت کاراکتر تشکیل شده و همین طور کاراکترها شامل هر دو حرف بزرگ و کوچک، اعداد و حروف خاص باشند. شما میتوانید گذرواژههای مختلف خود را به روشی ایمن و راحت در مکانی نگهداری و آنها را مدیریت کنید. بیشتر مدیران از مکانیزمهای رمزنگاری پیچیدهای برای ایجاد یک لایه محافظت مازاد استفاده میکنند.
داشتن رمز عبور قوی اولین قدم بوده و با ایجاد و انتخاب یک رمز عبور قوی همه چیز تمام نمیشود. تغییر مدام گذرواژه نیز یک روش بسیار خوب جهت افزایش امنیت و جلوگیری از فاش شدن رمز کاربری است. زیرا ممکن است مهاجمان به رمزهای ورود شما دسترسی یافته و به راحتی وارد حساب کاربری شما شوند.
بسیاری از ما یک یا نهایتا دو آدرس ایمیل برای تمام سرویسهای اینترنتی خود داریم. اما بهتر است بدانید استفاده از آدرسهای ایمیل مختلف برای حسابهای مختلف روش بسیار مفیدی در برابر سرقت اطلاعات است. با این کار میتوانید برخی از تأثیرات احتمالی مخرب نقض دادهها را کاهش دهید.
این نکته را به یاد داشته باشید که پس از تغییر رمز در صرافی بایننس تا ۲۴ ساعت بعد نمیتوانید وجهی را برداشت کنید. این امر باعث میشود در صورت سرقت احتمالی از حساب شما توسط هکرها تا ۲۴ ساعت اجازه برداشتی داده نشود.
احراز هویت دو عاملی بایننس را فعال کنید
فعال کردن احراز هویت دو عاملی باید از اولین کارهایی باشد که پس از ایجاد حساب بایننس انجام میدهید. بایننس از دو نوع هویت دو عاملی «پیام کوتاه» و «تأیید اعتبار گوگل» پشتیبانی میکند. استفاده از احراز هویت پیام کوتاه ممکن است روش آسانتری باشد اما ما Google Authenticator را به شما توصیه میکنیم. زیرا دارای امنیت بیشتری است.
لیست دستگاههای مجاز برای دسترسی به حساب خود را بررسی کنید
میتوانید دستگاههای مجاز به دسترسی به حساب بایننس خود را در بخش مدیریت دستگاه بررسی کنید. هنگام استفاده از برنامه بایننس میتوانید این برگه را در زیر برگه «حساب کاربری» پیدا کنید. اگر دستگاهی را که نمیشناسید در آن لیست مشاهده کردید و یا دیگر از آن دستگاه استفاده نمیکنید، حتما آنها را از لیست خارج کنید. به محض اینکه دستگاهی را حذف کنید دیگر نمیتواند به حساب شما دسترسی پیدا کند مگر اینکه از طریق تأیید ایمیل اجازه دسترسی مجدد به آن بدهید. به همین دلیل است که در قسمت بالا بر روی موضوع امنیت حساب ایمیل تاکید کردیم.
همچنین میتوانید فعالیتهای یک دستگاه را بررسی کنید. یعنی اینکه از چه آدرس IP و چه زمانی به حساب شما دسترسی پیدا کرده است. در صورت مشاهده موارد مشکوک بلافاصله حساب خود را غیرفعال کنید. با این کار تمام کلیدهای API شما و همه دستگاههایی که میتوانند به حساب شما دسترسی پیدا کنند حذف میشوند و هیچ معامله یا برداشت وجهی صورت نمیپذیرد.
آدرسهای برداشت خود را مدیریت کنید
حساب بایننس شما از ویژگی امنیتی به نام مدیریت آدرس برخوردار بوده و به شما این امکان را میدهد تا آدرس کیف پولی را که میتوانید از آن برداشت وجه داشته باشید، محدود کنید. اگر این گزینه را فعال کنید، هر آدرس جدید برای اضافه شدن به لیست سفید احتیاج به تأیید ایمیل خواهد داشت.
درباره فیشینگ اطلاعات کسب کنید
فیشینگ نوعی حمله سایبری رایج است که در آن یک فرد سواستفادهگر سعی میکند اطلاعات شخصی شما را به دست آورد. به عنوان یک قانون کلی بهتر است به جای تایپ کردن هر بار آدرس بایننس از یک «نشانک ذخیره شده» وارد بایننس شوید. با این عمل ساده میتوانید از تعداد زیادی وب سایت جعلی با نام بایننس که قصد فریب و سرقت اطلاعات شما را دارند، جلوگیری کنید.
ویژگی Anti-Phishing Code به شما این امکان را میدهد تا یک کد منحصر به فرد تنظیم کرده و در تمام ایمیلهای اعلان بایننس شما گنجانده شود. با فعال کردن کد ضد فیشینگ میتوانید ایمیلهای دریافتی اصلی از صرافی بایننس را تشخیص دهید.

دستورالعملهای امنیتی API را دنبال کنید
Binance API راهی عالی برای معامله گران پیشرفته در حوزه ارزهای دیجیتال است تا تجربه معاملات خود را در بایننس به حداکثر برسانند. Binance API به شما امکان میدهد استراتژیهای معاملاتی سفارشی ایجاد کنید.
اما در نظر داشته باشید استفاده از کلیدهای API خطرات زیادی را به همراه دارد؛ زیرا شما اجازه اشتراک دادههای خود را با برنامههای خارجی صادر میکنید. هنگامی که از Binance API استفاده میکنید، باید محدود کردن دسترسی را براساس آدرس IP در نظر بگیرید. به این ترتیب فقط آدرسهای IP در لیست سفید فعال میشوند. همچنین باید رمز API خود را مرتباً تغییر دهید و از در اختیار قرار دادن آن با اشخاص دیگر خودداری کنید.
از احراز هویت U2F استفاده کنید
صرافی بایننس از سیستم احراز هویت سازگار با U2F پشتیبانی میکند. این دستگاهها تنها درصورتی که به رایانه شما متصل باشند یا به صورت بیسیم اتصال برقرار کنند، امکان دسترسی را به حساب کاربری میدهند. این فرآیند مشابه به Google Authenticator عمل کرده و تفاوت آن در این است که دسترسی به حساب را به صورت سخت افزاری مجاز میکند.
چگونه از داراییهای خود در صرافی بایننس محافظت کنیم؟
تنها راه برای کنترل کامل و حفظ امنیت از داراییهای دیجیتال شما استفاده از کیف پول سخت افزاری است تا مورد حمله هکرها قرار نگیرید. نگهداری رمزارزها در کیف پول صرافیها خطر هک و یا مسدودی حساب را در بر خواهد داشت. با توجه به سختگیری بالایی که صرافی بایننس دارد، ممکن است برای نگهداری ارزهای دیجیتال مناسب نباشد؛ زیرا ممکن است حساب شما مورد حمله هکرها قرار گرفته و دارایی شما برداشت شود و یا حساب شما به هر دلیلی مسدود گردد.
سوالات متداول در مورد صرافی بایننس
آیا نگهداری از ارزهای دیجیتال در بایننس بیخطر است؟
قطعاً بایننس یکی از صرافیهای مطمئن در حوزه ارزهای دیجیتال و یک بستر عالی برای انجام معاملات در آن میباشد. اما اصولا نگهداری داراییهای دیجیتال در صرافیها آن هم برای مدت طولانی کار منطقی نیست. زیرا ممکن است مورد حمله هکرها قرار گیرد و یا حتی به دلایلی دیگر حسابها مسدود شوند. به طور مثال صرافی بایننس به محض مشاهده آی پی ایران (به دلیل تحریمهای علیه ایران) حساب کاربر را مسدود میکند.
چطور یک کاربر میتواند حساب بایننس خود را ایمنتر کند؟
از یک رمز عبور قوی استفاده کرده و آن را مرتبا تغییر دهید. احراز هویت دوعاملی ۲FA و احراز هویت U2F را فعال کرده و لیستی از دستگاههای مجاز برای دسترسی به حساب خود را بررسی کنید. از آدرس درست وبسایت بایننس جهت ورود اطمینان یابید. در مورد حملات فیشینگ اطلاعات کسب کند و دستورالعملهای امنیتی API را دنبال کند.
آیا احتمال هک شدن صرافی بایننس وجود دارد؟
این صرافی از امنیت بالایی برخوردار بوده و در حین معامله اتفاقی پیش نخواهد آمد. اما جهت نگهداری ارزهای دیجیتال به شما پیشنهاد میکنیم از کیف پولهایی استفاده کنید که امنیت بیشتری را نسبت به صرافیها دارند. بهترین گزینه برای نگهداری (مخصوصا هولد کردن طولانی مدت) ارزهای دیجیتال، کیف پولهای سخت افزاری میباشند.