بانک مرکزی انگلیس با حضور در کنفرانس طراحی ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، تحقیق دربارهی CBDC را در صدر دستور کار سال ۲۰۲۰ خود قرار داده است.
بانک مرکزی انگلیس فردا در مهمترین نشست طرح ارزهای دیجیتال بانک مرکزی شرکت خواهد کرد تا در مورد CBDCها و طراحیهای زیربنایی احتمالی آنها، به بحث و گفتگو بپردازد.
مجمع رسمی نهادهای پولی و مالی (OMFIF)، اتاق فکر بانکداری مرکزی جهانی، در تاریخ ۱۹ آگوست میزبان سایمن اسکورر (Simon Scorer) متخصص ارشد بانک مرکزی انگلیس، به همراه نمایندگانی از بانک ملی سوئیس، ING هلند و بانک ملی مجارستان (Magyar Nemzeti Bank) خواهد بود. اسکای گئو (Sky Guo)، مدیر عامل پلتفرم بلاکچینی سایفریوم (Cypherium) نیز در این نشست حضور خواهد داشت.
تمرکز اصلی این نشست بکارگیری راههایی است که فناوری بلاکچین میتواند به بهبود مدلهای مختلف CBDC کمک کند. این راهحلها شامل استفاده از قراردادهای هوشمند، برای مثال طراحی “پول قابل برنامهریزی”، و مدلهایی برای شبکههای بلاکچینی قابل تعامل در داخل و خارج از مرزهای ملی است.
گئو با اشاره به اینکه مدتهاست CBDCها در مرحله ابتدایی مفهومی خود باقی ماندهاند، گفت:
“اکنون زمان آن است که در مورد مزایا و مضرّات ایدههای زیرساختی CBDCها، بخصوص در رابطه با نحوه بهرهبرداری و تعامل میان این ابزارها، بحث کنیم.”
هر یک از نمایندگان حاضر در این نشست از جمله: سایمن اسکورر از بانک مرکزی انگلیس (BoE)، آنکو زومباتی (Anko Szombati) مدیر ارشد بخش دیجیتال بانک مگیار نمزتی (Magyar Nemzeti)، سیز ون ویک (Cees Van Wijk)، متخصصIT تیم بلاکچین آیانجی (ING) و توماس موزر (Thomas Moser)، عضو هیئت مدیره بانک ملی سوئیس، نتایج تحقیقات داخلی خود در رابطه با CBDC را ارائه میدهند.
همانطور که OMFIF خاطرنشان کرده است، فشار فعالان بخش خصوصی همچون فیسبوک، حدود ۸۰٪ از بانکهای مرکزی جهان را بر آن داشته که به طور جدی به صدور ارز دیجیتال ملی فکر کنند و به بررسی امکانات مختلف زیرساختی احتمالی، از جمله بلاکچین، برای طراحی ارز دیجیتال بانک مرکزی بپردازند.
در ماه مارس سال ۲۰۲۰، بانک مرکزی انگلیس مقالهایی تخصصی در مورد CBDCها منتشر کرد و در آن به بررسی چشمانداز به سرعت در حال تغییر سیستمهای پرداختی و نقش احتمالی پول دیجیتال ملی برای پشتیبانی از وظایف بانک در مدیریت پولی و ثبات مالی پرداخت. به همراه این مقاله درخواستی برای اظهارنظر در خصوص مدل مفهومی “پلتفرم” بانک مرکزی انگلیس برای یک پول دیجیتال ملی بالقوه نیز منتشر شده بود.
اندرو بیلی (Andrew Bailey) قبل از این در سال جاری به سمت ریاست بانک مرکزی انگلیس منصوب شد، در رابطه با ارزهای خصوصی و غیرمتمرکز از جمله بیت کوین (BTC) ابراز نگرانی کرده بود و به سرمایهگذاران هشدار داد که اگر میخواهند در این داراییها سرمایهگذاری کنند بهتر است خودشان را برای از دستدادن کل سرمایهشان آماده کنند.
بیلی اشارات مثبتی در خصوص CBDCها داشته است و در ماه ژوئیه گفت بود که بانک مرکزی انگلیس به طور جدی به مسئله صدور یا عدم صدور پول دیجیتال ملی خواهد پرداخت، زیرا معتقد است که ارز دیجیتال ملی نتایج شگفتآوری برای ماهیت سیستمهای پرداختی و جامعه دارد.”
منبع: Cointelegraph