ساختار عملکرد بیت کوین
گفتگوی دیدنی با حضور دکتر رضا نورمحمدی، محقق و پژوهشگر حوزه بلاکچین پیرامون ساختار و عملکرد بیت کوین را در پنجمین قسمت از سری برنامه های بیت تاک صرافی ارز دیجیتال جیبیتکس دنبال کنید.
گفتگو با دکتر رضا نورمحمدی
دکتر رضا نورمحمدی که از پیش زمینهای قابل توجه در دو حوزه رمزنگاری و فایننس برخوردار است در این نشست دوستانه در خصوص نحوه عملکرد بیت کوین ، شبکه بلاکچین آن و تجربیات شخصی خود در این حوزه صحبت کرده است.
به گفته دکتر نورمحمدی بلاکچین که سنگ بنای اصلی ارزهای دیجیتال به حساب میآید، به کمک مکانیزم اجماع تشکیل یک ساختار غیرمتمرکز اما نظامند را امکان پذیر میسازد که نیاز به وجود یک نهاد نظارتی مرکزی را از بین میبرد. بنابراین میتوان گفت که مکانیزم اجماع، قلب تپنده بلاکچین است.
در این میان با توجه به وجود نیازهای مختلف و رویکردهای مختلف هر یک از بلاکچینها از مکانیزم اجماعی متفاوت از دیگری استفاده میکنند. در این میان ممکن است برخی از آنها از ایده اصلی یکسانی برای این منظور بهره گرفته باشند که تنها در جزئیات با یکدیگر متفاوت هستند و برخی دیگر نیز ممکن است رویکردهایی کاملاً متفاوت را در پیش گرفته باشند.
اولین و مهمترین مکانیزم اجماع که توسط شبکه بلاکچین بیت کوین معرفی و به کار گرفته شده است، مکانیزم اجماع اثبات کار (Proof of Work) است که در ادامه توسط رمزارزهای زیادی به کار گرفته شده است. در این مکانیزم فرد یا سازمانی که بیشترین کار را انجام دهد از سایر شرکت کنندگان در فرایند اجماع از اولویت بیشتری برخوردار خواهد بود و میتواند صحت تراکنشها یا فعالیتهای صورت گرفته در شبکه را تأیید نماید.
در این مکانیزم هر شرکت کننده با یک معادله یا معمای پیچیده ریاضی رمزنگاری شده مواجه خواهد شد که در صورت حل آن، زودتر از سایر شرکت کنندگان، خواهد توانست صحت تراکنشها را تأیید و پاداش انجام کاری را که به اتمام رسانده دریافت نماید. بنابراین هر اندازه که شما نسبت به سایر شرکت کنندگان در مکانیزم اجماع یا اصطلاحاً ماینرها از توان محاسباتی بالاتری برخوردار باشید خواهید توانست صحت تراکنشهای بیشتری را تأیید نموده و پاداش بیشتری را نیز دریافت کنید.
بهترین قیمت خرید و فروش بیت کوین با صرافی ارز دیجیتال جیبیتکس
www.jıbıtex.com